Lajmi i fundit

VIDEO/ Pamjet skandaloze, numëruesit vendosin kryqin në fletët e votimit

Njoftim i rëndësishëm: Ja si ndryshojnë rregullat për të udhëtuar nga Shqipëria në Itali

Njoftim i rëndësishëm: Ja si ndryshojnë rregullat për të udhëtuar nga Shqipëria në Itali

14:31, 19/04/2021
A+ Aa A-

Ambasada italiane në Shqipëri njoftoi këtë të hënë, se me urdhër të Ministrisë së Shëndetësisë në Itali, me rastin e situatës së pandemisë në vendin e tyre kanë ndryshuar edhe rregullat e udhëtimit mes dy vendeve si më poshtë:

Detyrimi/ Duke filluar nga 19 Prill deri më 21 Prill për ata që hyjnë në territorin kombëtar nga Shtetet ose territoret e përfshira në listat D dhe E (përfshirë Shqipërinë), për t’iu nënshtruar një tamponi molekular në 48 orë para hyrjes ose për të kryer testin molekular ose antigjenik me shtupë pas mbërritjes në aeroport, kur është e mundur, ose brenda 48 orëve në Autoritetin Lokal të Shëndetësisë territoriale.

Detyrimi/ Duke filluar nga 22 Prill deri më 30 Prill, për ata që hyjnë në territorin kombëtar nga Shtetet ose territoret e përfshira në listat C, D dhe E (përfshirë Shqipërinë), t’i nënshtrohen një shtupë molekulare në 48 orë para hyrjes.

Kategoritë e mëposhtme përjashtohen nga ky detyrim:

a) ekuipazhi i mjeteve të transportit;

b) personelit që udhëton;

c) lëvizjet nga dhe për Shtetet dhe territoret e përmendura në Listën A të Aneksit 20;

f) cilitdo që hyn në Itali për një periudhë që nuk i kalon 120 orë për punë të dëshmuar, shëndetësore ose nevoja absolute urgjente, me detyrimin, në mbarimin e afatit të përmendur, të largohet menjëherë nga territori kombëtar ose, në mos, filloni periudhën e mbikëqyrjes dhe izolimit fiduciar në përputhje me paragrafët 1 deri 5;

g) kujtdo që tranziton, me automjete private, në territorin italian për një periudhë që nuk i kalon 36 orë, me detyrimin, në mbarimin e këtij afati, të largohet menjëherë nga territori kombëtar ose, duke mos arritur atë, të fillojë periudha e mbikëqyrjes dhe izolimi fiduciar në përputhje me paragrafët 1 deri 5;

l) për punëtorët ndërkufitar që hyjnë dhe dalin nga territori kombëtar për arsye të dëshmuara të punës dhe për kthimin pasues në vendbanimin, shtëpinë ose vendbanimin e tyre;

m) personelit të kompanive dhe subjekteve që kanë zyrën e tyre të regjistruar ose zyrën sekondare në Itali për udhëtime jashtë vendit për punë të dëshmuara që zgjasin jo më shumë se 120 orë;

o) nxënës dhe studentë për të ndjekur një kurs studimi në një shtet tjetër nga ai i vendbanimit, shtëpisë ose qëndrimit, në të cilin kthehen çdo ditë ose të paktën një herë në javë;

– Detyrimi për ata që hyjnë në territorin kombëtar nga vendet e përmendura në listat D dhe E) të Aneksit 20, të vëzhgojnë një periudhë karantine në shtëpi prej 10 ditësh dhe t’i nënshtrohen një shtupë molekulare në fund të kësaj periudhe;

– Detyrimi, për ata që hyjnë në territorin kombëtar nga vendet e përmendura në listat B, C, D dhe E të aneksit 20, të plotësojnë një formular vendndodhje në format dixhital, bazuar në indikacionet e një qarkoreje specifike nga Menaxhimi i Përgjithshëm të Parandalimit të Shëndetit të Ministrisë së Shëndetësisë.

Duke pasur parasysh përkeqësimin e situatës epidemiologjike në Europë, rekomandohet fuqimisht të shmangni udhëtimet në Itali, me përjashtim të arsyeve të domosdoshme dhe urgjente.

Duhet gjithashtu të theksohet se, në kohën e hyrjes në Itali, kontrollet janë rigoroze dhe të sakta dhe se refuzimi në kufi është i mundur nëse dokumentacioni i paraqitur nuk përputhet me kërkesat e Dekretit të Kryeministrit 02.03.2021, d.m.th. nuk justifikon plotësisht arsyen e hyrjes dhe nuk korrespondon me kriteret e urgjencës dhe domosdoshmërisë.

Duke pasur parasysh numrin e lartë të infeksioneve në shumë vende europiane, kufizimet e mëtejshme të udhëtimit në të ardhmen nuk mund të përjashtohen, gjë që do të rrezikonte të komplikonte çdo kthim në Itali.

Sa i përket hyrjes nga Italia në Shqipëri, pa paragjykuar nevojën për një arsye të vlefshme, detyrimi për tampon ose karantinë gjatë mbërritjes nuk kërkohet aktualisht.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco