Pas protestave në Tuz, qeveria malazeze ndryshon rregullat kundër Covid-19

Pas protestave në Tuz, qeveria malazeze ndryshon rregullat kundër Covid-19

22:19, 28/02/2021
A+ Aa A-

Komisioni për Mbrojtjen e Popullsisë nga Sëmundjet COVID-19 në Mal të Zi, me propozimin e Institutit të Shëndetit Publik, miratoi masa të reja që ndalojnë qytetarët të largohen nga territori i komunave të Podgoricës, Cetinjes, Ulqinit, Herceg Novit, Nikshiqit dhe Pluzinës.

Dalja do të jetë e mundur për shkak të:

-kryerja e detyrave të rregullta të punës, bazuar në certifikatën e punëdhënësit;

-realizimi i kujdesit shëndetësor, në bazë të dokumentacionit mjekësor;

-kujdesi për personat të cilët për shkak të sëmundjes, gjendjes ose pasojës së dëmtimit nuk janë në gjendje të kryejnë aktivitete të përditshme në mënyrë të pavarur,

-udhëtimi i studentëve nga vendi i banimit në selinë e institucionit të arsimit të lartë, bazuar në certifikatën e atij institucioni, pra indeksi i plotësuar dhe i vërtetuar siç duhet;

-mbajtja e marrëdhënieve personale të fëmijëve me një prind me të cilin nuk jetojnë, në përputhje me vendimin e gjykatës;

-transporti i prodhuesve bujqësorë të regjistruar në regjistrin e fermave bujqësore,

-transportimi i pronarit të tokës bujqësore dhe anëtarëve të familjes së tij familjare në vendin ku ndodhet toka, për përpunimin dhe prodhimin e ushqimit për nevoja vetanake,

-transporti i personave që mbajnë licencë për peshkim sportiv-rekreativ dhe komercial, akuakulturë, dmth licencë për një anije,

Këto masa do të hyjnë në fuqi të martën, 2 mars, raporton CDM.

Gjithashtu, në komunat e Danilovgrad, Bar dhe Tuzi, lejohet puna e ndërmarrjeve dhe sipërmarrësve që kryejnë aktivitete hotelierike në objektet hotelierike (restorante, kafene, kafene, restorante hotelieri dhe objekte të ngjashme hotelierike).

Kujtojmë që më parë u mbajtën protesta në Tuz për mbylljen e restoranteve.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco