Byroja e Hetimit fshihet pas gabimeve/ Skualifikuan kandidatin, pranojnë fajin pas u hodhën në gjyq

Byroja e Hetimit fshihet pas gabimeve/ Skualifikuan kandidatin, pranojnë fajin pas u hodhën në gjyq

18:36, 02/11/2020
A+ Aa A-

Komisioni i Përzgjedhjes gjatë në procesit të rekrutimit të hetuesve të BKH-së, si dhe pasi mori disa ankesa prej kandidatëve, ka kryer rishikimin e të gjithë dokumentacionit të kandidatëve të cilët morën pjesë në testin e aftësive fizike.

Prej këtij rishikimi të dytë të proces-verbaleve rezultoi se, si pasojë e një gabimi njerëzor, një kandidat i vlerësuar me pikë të mjaftueshme kualifikuese është vendosur gabimisht në listën e të skualifikuarve në programin Excel gjatë përpunimit të të dhënave prej Sekretarisë Teknike. “Si pasojë, kandidati nuk është ftuar në fazën tjetër të rekrutimit. Në këto kushte, dhe në përputhje me parashikimet e Rregullores, kandidati i përmendur më lart i nënshtrohet Testit të Shkrimit të Esesë. Të gjitha rezultatet e tjera janë konfirmuar të sakta.

Rregullorja në fuqi, e miratuar prej BKH-së, parashikon rregulla të qarta dhe të detajuara për vlerësimin e kandidatëve për hetues në BKH. Komisioni i Përzgjedhjes është tërësisht i angazhuar të zbatojë kërkesat e Rregullores nëpërmjet një procesi të drejtë dhe transparent. Të gjithë hapat e procesit të rekrutimit po monitorohen prej një Komisioni Ndërkombëtar për të siguruar ruajtjen e standardeve me të larta.”, thuhet në njoftimin e BKH-së.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Martin 02/11/2020 18:50

E paska filluar ‘mbare’ BKH-ja(?!) Gabim njerezor sepse eshte futur emri gabimisht ne Excel sheet???!!! Sa te vegjel, te papergjegjshem e te paturpshem. E pranonojne fajin sikur te ishte fjala per nje pike qe ne ate funksion edhe ajo do kishte rendesi te vecante.

Shto koment

Denonco