Shkatërrohen 2 grupe kriminale me lider shqiptar, grabisnin mjete lundrimi dhe i shisnin në Shqipëri

Shkatërrohen 2 grupe kriminale me lider shqiptar, grabisnin mjete lundrimi dhe i shisnin në Shqipëri

08:34, 11/07/2020
A+ Aa A-

Në Patra të Greqisë, pas një hetimi metodik dhe sistematik nga NënDrejtoria e Sigurisë së Patras, dy organizata kriminale u shkatërruan, anëtarët e të cilëve janë të përfshirë në vjedhjen e anijeve, motorëve të ujit, skafeve, bombolave të oksigjenit, kafshëve shtëpiake në zonat e Greqisë Perëndimore.

Arrestimi i autorëve, ndër ta shqiptarë, u bë më 9 korrik 2020, në Patras, Agrinio, Astakos dhe Xiromero, Etoloakarnania, si pjesë e një operacioni të organizuar policor të krijuar dhe zbatuar nga Nëndrejtoria e Sigurisë së Patras me ndihmën e oficerëve të policisë të Nëndrejtorisë së Sigurisë së Agrin.

Janë arrestuar gjithsej tetë anëtarë të organizatave kriminale, përkatësisht katër burra dhe katër gra, kundër të cilëve është ngritur një çështje penale - e cila përfshin, sipas rastit, veprat e formimit dhe pjesëmarrjes në një organizatë kriminale, kryerje të vjedhjeve të rënda, falsifikim, etj. mashtrim,  vjedhje kafshësh, mbajtje droge, armëmbajtje, pranim dhe shpërndarje të të ardhurave nga krimi.

Në të njëjtën kohë, u identifikuan detajet e plota të katër bashkëpunëtorëve të tyre, dhe më saktësisht të një të huaji dhe tre vendasve që kërkohen për arrestim.

Organizata e parë kriminale

Një organizatë kriminale përbëhej nga katër burra (një i huaj i shpallur në kërkim dhe tre grekë) nga të cilët një vendas është arrestuar.

Anëtarët e organizatës së parë kriminale për një periudhë më shumë se një vit, vepruan me një strukturë hierarkike dhe veprim të vazhdueshëm, me qëllim kryerjen e vjedhjes së anijeve, pjesëve të tyre, motorëve dhe vjedhjeve të depove me objekte të  tilla në zona të ndryshme të Greqisë perëndimore.

Autorët e krimit më pas, i shisnin mallrat e vjedhura  tek një dyqani, që mbahej nga njëri prej tyre, ose përmes dokumenteve virtuale të eksportit të lëshuara nga ai  eksportoheshin në Shqipëri, duke paraqitur dokumente-fatura virtuale në doganë.

Kur u morën masa për të ndaluar qytetarët të hynin dhe të dilnin nga Shqipëria për shkak të pandemisë, kreu shqiptar i organizatës kriminale nuk u lejuan të hynte në Greqi për të kryer vjedhjet dhe kthimin në Shqipëri. Ndaj veprimtaria e organizatës kriminale u ndal dhe u krijua një e re (organizata kriminale B) nga një bashkëpunëtor grek.

Organizata kriminale B

Organizata e dytë kriminale përbëhet nga katër burra dhe katër gra, të gjitha janë arrestuar (udhëheqësi i organizatës së dytë ishte gjithashtu anëtar së parës). Të arrestuarit morën pjesë në organizatën kriminale me qëllim të kryerjes së vjedhjeve profesionale, kryesisht në zona të Etoloakarnania.

Në të njëjtën kohë, tre nga anëtarët e organizatës kriminale dhe të paktën dy persona të tjerë të kërkuar, detyruan një vajzë të mitur në prostitucion, duke e ekstraduar atë tek persona të panjohur për një shpërblim monetar.

Hetimi i policisë së nëndrejtorisë së Sigurisë Patras, zbuloi se autorët e detyruan të miturën në prostitucion, të paktën pesë herë, gjatë katër muajve të fundit.

Hetimi i policisë zbuloi se organizatat e mësipërme kriminale i kanë kryer krimet në zonat perëndimore të Greqisë.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco