Urdhëri i Drejtorisë Detare: Jahtet dhe kroçerat lejohen vetëm për naftë dhe ushqime

Urdhëri i Drejtorisë Detare: Jahtet dhe kroçerat lejohen vetëm për naftë dhe ushqime

19:40, 02/04/2020

Asnjë jaht apo kroçerë nuk do të lejohet që të qëndrojë më gjatë për të mos bllokuar kalatat e portit për anijet tregtare të furnizimit të mallrave.

Drejtoria e Përgjithshme Detare urdhëron që në portet shqiptare të lejohen që të futen jahtet dhe kroçerat, por me një kusht, që të qëndrojnë vetëm për kohën e furnizimit me naftë, ujë ose ushqime. Vendimi është marrë pas kërkesave të tyre, por asnjë jaht apo kroçerë nuk do të lejohet që të qëndrojë më gjatë për të mos bllokuar kalatat e portit për anijet tregtare të furnizimit të mallrave.

"Urdher! Kapitenerive te Porteve, Autoriteteve te Porteve Durres, Vlore, Sarande, Shengjin dhe Agjencive Detare. Duke ju referuar kerkesave te anijeve te kenaqesisë, jahteve dhe Kroçera urdheroj:

1-Do te lejohen jahte dhe kroçera te qendrojnë ne porte dhe në rada vetem per kohen e furnizimit te tyre me nafte, ujë ose ushqime.

2-Asnje jaht apo Kroçerë nuk do lejohet të qendrojë në porte me gjatë se koha e furnizimit për te mos bllokuar kalatat e portit per anijet tregtare të furnizimit te mallrave.

3-Ky urdher hyn në fuqi menjeherë dhe do zbatohet me rigorozitet nga auturitetet.
Mos zbatimi i urdherit i ngarkon me pergjegjesi administrative dhe ligjore" njofton Drejtoria e Pergjithshme Detare. Shqipëria ka mbyllur kufijtë për shkak të koronavirusit.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco