U kap duke kaluar drogë, shkarkohet doganieri trafikant

U kap duke kaluar drogë, shkarkohet doganieri trafikant

19:43, 21/02/2020

Një doganier dhe një 23- vjeçare janë arrestuar në pikën kufitare të Qafë Botës pasi po tentonin të kalonin drogë drejt Greqisë ndërsa mësohet se bëhet fjalë për Arten Ibrahimi që ishte edhe drejtuesi i automjetit dhe Kostandina Meci.

Lidhur me këtë ngjarje ka reaguar edhe Dogana Shqiptare e cila ka bërë të ditur shkarkimin nga detyra të doganierit me argumentin se konsiderohet shkelje shumë e rëndë kur nga vetë punonjësit e ADSH shkelen ligjet që rregullojnë punën e Doganave Shqiptare, ose që kanë lidhje me të dhe për të cilat janë ngarkuar ti zbatojnë.

Reagimi i plotë:

Shkarkohet nga detyra doganieri që u kap me lëndë narkotike

Drejtori i Përgjithshëm i Doganave, Gjon Bardhi, ka reaguar duke i zgjidhur menjëherë marrëdhëniet e punës shtetasit Arten Ibrahimi, me detyrë doganier peshore/Pikë Kontrolli, Zyra e Operacioneve Doganore, Dega Doganore Tre Urat.
Zgjidhja e marrëdhënieve të punës me shtetasin në fjalë u bë pas ndalimit nga Policia të tij në Pikën Kufitare të Qafë Botës, ku në mjetin që ai drejtonte u gjet lëndë narkotike.
Për vetë përgjegjësitë veçanta që ka Dogana Shqiptare konsiderohet shkelje shumë e rëndë kur nga vetë punonjësit e ADSH shkelen ligjet që rregullojnë punën e Doganave Shqiptare, ose që kanë lidhje me të dhe për të cilat janë ngarkuar ti zbatojnë.
Në këto kushte, posedimi i lëndëve narkotike përbën shkelje shumë të rëndë të disiplinës në punë, duke ulur imazhin dhe integritetin e ADSH,
cënuar misionin e Doganës në arritjen e standardeve më të larta të etikës në fitimin e besimit të publikut.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco