Bilanc lufte nga aksidentet në Shqipëri, askush nuk mban përgjegjësi

Bilanc lufte nga aksidentet në Shqipëri, askush nuk mban përgjegjësi

11:22, 19/08/2019

Gjatë kësaj jave kanë ndodhur me dhjetëra aksidente rrugore, por 5 prej tyre kanë qenë me pasoja fatale.  2 prej 5 viktimave të fundit të aksidenteve rrugore ishin këmbësorë.

Ekspertët e sigurisë rrugore japin alarmin, pasi edhe pse viktimat nga aksidentet por edhe të gjymtuarit janë si një bilanc lufte, askush nuk mban përgjegjësi dhe asnjë institucion nuk kryen një analizë të thelluar.

Sipas ekspertit Gëzim Hoxha Policia Rrugore nuk është e aftë të kryejë këto studime, ndaj duhet të ngrihet një autoritet përgjegjës për sigurinë në rrugë.

Sipas statistikave për 6-mujorin e parë të vitit 2019 ka një rënie të numrit të aksidenteve, por një shtim të personave që kanë humbur jetën. Gjatë periudhës Janar-Qershor, sipas INSTAT numërohen 714 aksidente, në të cilët kanë humbur jetën 102 persona. /Klan+

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco