Media britanike: Shqiptarët të parët në burgjet angleze, ja pse futen në rrugën e krimit

Media britanike: Shqiptarët të parët në burgjet angleze, ja pse futen në rrugën e krimit

21:27, 13/08/2019

‘The Telegraph’, një nga mediat me prestigjioze britanike, ka botuar një artikull lidhur me shqiptarët që burgosen në Britaninë e madhe ku nënvizon se kostoja e një shqiptari në burg në Britani është shumë e madhe.

Sipas kësaj medie, thuhet se në 6 vjet, në shtëpi janë dërguar vetëm 24 të burgosur shqiptarë që nga nënshkrimi i marrëveshjes, ndërsa totali i burgut është rritur më shumë se katërfish për të arritur në 876, që përfaqëson numrin më të madh të kriminelëve të huaj në burgjet e Mbretërisë së Bashkuar.

Në vitin 2013, rreth 100 shqiptarë në burgje në Angli dhe Uells u veçuan për transferim të detyrueshëm sipas skemës.

Shqiptarët ishin grupi i 16-të më i madh i burgosur nga kombësia, por tani janë më të mëdhenjtë, të ndjekur nga 754 të burgosur nga Polonia, 734 nga Rumania dhe 707 irlandezë.

Mediat në Britani kanë shkruar shpesh në lidhje me shqiptarët që burgosen në Britani. Më së shumti ata hyjnë në “rrugën e krimit”, për të kthyer borxhet që kanë, pasi shkojnë atje me para.

Image

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco