ARRSH: Gjendja e rrugëve kryesore të vendit sot në kushtet e dëborës

ARRSH: Gjendja e rrugëve kryesore të vendit sot në kushtet e dëborës

08:50, 13/01/2019
A+ Aa A-

Autoriteti rrugor Shqiptar njofton cila është gjendja e akseve kryesore rrugore sot:

Në Rajonin Jugor Gjirokastër: Gjatë gjithë natës kontraktorët kanë punuar dhe vazhdojnë të punojnë për pastrimin dhe shpërndarjen e kripës.
Në të gjitha akset kombëtare të këtij Rajoni ku përfshihen rrugët e qarkut të Korçës, Vlorës dhe Gjirokastrës qarkullimi kryhet pa zinxhir.

Në Rajonin Verior Shkodër: Kontraktorët kanë punuar gjatë gjithë natës dhe vazhdojnë të punojnë për pastrimin dhe shpërndarjen e kripës.
Në të gjitha akset e këtij Rajoni ka përmirësim të dukshëm të gjendjes së akseve.

Segmentet rrugore ku rekomandohen zinxhirët:

- Qafë Mali-Fierzë
- Ura e Cerenecit-Steblevë
- Qafë Bualli-Krastë
- Trebisht-Doganë

Segmentet rrugore ku rekomandohen pjesërisht me zinxhir
- Kuben-Vasije
- Peshkopi-Qafë Draje
- Peshkopi-Ushtelencë
- Domaj-Draj Rec
- Bulqizë-Fushë Bulqizë

Në Rajonin Qendror Tiranë: Puna nga ana e kontraktorëve vazhdon për pastrimin e akseve dhe shpërndarjen e kripës.

Në akset e mëposhtme qarkullohet pjesërisht me zinxhir. 
- Rrugët e Dajtit (Qafë Priskë - Qafë Mollë, Qafë Priskë – Shëngjergj) 
- Rruga Lunik –Steblevë
- Krujë-Sarisalltik

Në akset e tjera të këtij Rajoni qarkullimi kryhet normalisht pa zinxhirë.

Për shkak të temperaturave të ulëta, rekomandohen përdoruesit e rrugës të bëjnë kujdes, të lëvizin me shpejtësi të reduktuar dhe të përdorin gomat e dimrit. 
Gjithashtu gjatë lëvizjes duhet të respektojnë sinjalistikën rrugore.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco