Zgjidhen 6 anëtarët e KLGJ. Emrat

Zgjidhen 6 anëtarët e KLGJ. Emrat

18:30, 12/12/2018

Janë votuar dhe zgjedhur sot dy anëtarët e parë të Këshillit të Lartë Gjyqësor (KLGJ).

Ata janë Dritan Hallunaj, Brunilda Kadi, Marcela Shehu, Brikena Ukperaj, Medi Bici dhe Ilir Toska.

Sikurse edhe në zgjedhjen e anëtarëve të KLP, dje, edhe sot në garë janë 10 gjyqtarë, të cilët do të sfidojnë njëri-tjetrin për gjashtë vende në këtë institucion.

Në procesin e zgjedhjes së gjykatësve do të jenë të pranishëm edhe nga përfaqësia e trupit diplomatik në Shqipëri.

Ngritja e këtyre dy institucioneve i hap rrugë krijimit të SPAK, institucion ky i cili do të ketë si detyrë të hetojë korrupsionin në nivele të larta drejtuese.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Emri12/12/2018 21:35

Ehe ikem per lesh.

Shto koment

Denonco