Mësuesit e Lavdrim Muhaxherit rrëfejnë për sjelljen e tij në shkollë: I kushtonte rëndësi anglishtes dhe ...

Mësuesit e Lavdrim Muhaxherit rrëfejnë për sjelljen e tij në shkollë: I kushtonte rëndësi anglishtes dhe ...

07:53, 23/10/2021

Lavdrim Muhaxheri, tashmë i vrarë, i shpallur terrorist, për shkak të aktiviteteve të cilat ka zhvilluar në Siri e Irak, ka jetuar në një lagje në qendër të qytetit të Kaçanikut.

Kaçaniku në kohën sa Muhaxheri ka qenë gjallë, ishte identifikuar si vendi me më shumë banorë që kishin ndjekur rrugën për të shkuar në zonat e konfliktit.

Në shtëpinë e Lavdrim Muhaxherit jetojnë prindërit e vëllezërit dhe ata nuk pranojnë në asnjë mënyrë që të flasin për veprimtarinë e familjarit të tyre ndërsa sjelljet në shkollë i ka identifikuar për dokumentarin e ‘Kallxo Pernime’, profesori i sociologjisë i cili në vitet 2006-2007 kur Lavdrimi ishte maturant në Gjimnazin “Skënderbeu” në Kaçanik, e kishte nxënës.

Profesori Fevzi Bunjaku, rrëfen se në kohën sa i kishte dhënë mësim Lavdrim Muhaxherit, ky i fundit nuk ka shprehur ndonjë sjellje jashtë normales e cila mund të identifikohej më pas me veprimtarinë që kishte zhvilluar në Siri e Irak.

“Zakonisht në orën time rrinte mbrapa. Më së shumti i ka kushtuar rëndësi gjuhës angleze, ka qenë tip që nuk më ka penguar, por ka pasur ndoshta ndonjë profesor që është ankuar që nuk ka qenë mjaft i disiplinuar. Ndryshe unë nuk kam pasur ndonjë problem me të”, rrëfen Bunjaku.

Ai shton se lënda të cilën ligjëron prek edhe fetë, religjionin por nuk ka hasur ndonjëherë në ndonjë debat që është nxitur nga ish- nxënësi i tij.

“Tema e religjionit në shkollë, te nxënësit zakonisht nxjerr debat, debatohet, tregojnë mendimet e tyre sepse dihet që tani një pjesë e madhe e të rinjve e praktikojnë religjionin.

Feja këtu në Kaçanik ka filluar të praktikohet, është fakt, nga të rinjtë, shohim që një pjesë e madhe kryejnë rituale fetare nëpër institucione fetare siç është xhamia mirëpo nuk ka diçka që mund të themi se po keqpërdoret feja apo religjioni”, vazhdon të tregoj Bunjaku.

Nga mesi i vitit 2017, Lavdrim Muhaxheri u raportua i vrarë. Ai ishte lider i vet-shpallur terrorist nga radhët e ISIS-it. Muhaxheri konsiderohej si komandant i shqiptarëve që luftonin nën flamurin e organizatës terroriste ISIS në Siri e Irak.

Në po të njëjtin vit kur u raportua për vdekjen e Lavdrim Muhxaherit, Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës kishte dorëzuar aktakuzën ndaj grupit prej nëntë personave të cilët pretendohet se planifikuan të sulmonin kombëtaren e Izraelit gjatë ndeshjes me Shqipërinë.

Prokuroria pretendon se grupi i udhëzuar nga Lavdrim Muhaxheri kishte planifikuar blerjen e armëve e po ashtu kishin arritur të ndërtonin të paktën një bombë artizanale në Kosovë.

Prokuroria pretendon se ka fakte se Lavdrim Muhaxheri përmes kontakteve të rregullta me të pandehurin V.I., i ka bërë thirrje që ta kryejë sulmin terrorist kundër lojtarëve dhe tifozëve nga Izraeli të cilët duhej të vinin në Shqipëri, në qytetin e Shkodrës, nëntorin e 2016-ës.

Prokuroria pretendon se komunikimi ishte kryer duke përdorur një aplikacion të internetit, i cili supozohet se ishte i padëgjueshëm.

Në vitin 2017, emisioni “Drejtësia në Kosovë” solli edhe pjesë nga hulumtimi rreth vrasjes së liderit të vetëshpallur terrorist Lavdrim Muhaxheri për nderimet që i ishin bërë atij nga të afërmit në qytetin e Kaçanikut pas vrasjes së tij.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco