Gjenerata e re dhe ura që i ndan shqiptarë e serbë: Ariani dhe Selena

Gjenerata e re dhe ura që i ndan shqiptarë e serbë: Ariani dhe Selena

10:10, 18/09/2019

Shqiptarë dhe serbë mbeten të ndarë pas luftës. Këtë kronikë ka përgatitur sot BBC, një dokumentar në të cilin thuhet se lufta midis Kosovës dhe Serbisë ka 20 vjet që ka përfunduar, por konflikti asnjëherë nuk është zgjidhur siç duhet. Në anën e Kosovës, njerëzit nuk përzihen me njerëzit në anën tjetër të konfliktit, akoma.

A mundet që brezi i ri i lindur pas luftës, të gjejë një mënyrë për të jetuar së bashku?

20-vjeçari Arian nuk ka folur kurrë me një serb. Pasi disa hezitimesh, ai ra dakord të takohet me 16-vjeçaren Selena në urën që ndan komunitetin e tij prej të sajit në Kosovë. Ndiqni kronikën/SYRI.NET

https://www.bbc.com/news/av/stories-49727501/albanians-and-serbs-remain-divided-after-the-war

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco