Çertifikohen 21subjekte politike me 685 kandidatĂ« pĂ«r deputet nga KQZ-ja

Çertifikohen 21subjekte politike me 685 kandidatĂ« pĂ«r deputet nga KQZ-ja

18:20, 09/09/2019

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) mori vendim për Certifikimin e 21 subjekteve politike me gjithsej 685 kandidatë për deputetë.

KQZ-ja njofton se Komisioni ende nuk ka arritur t’i shqyrtojĂ« aplikimet e tjera tĂ« subjekteve politike dhe koalicioneve qĂ« nuk janĂ« nĂ« listĂ«.

Ata kanë thënë se aplikacionet e PDK-së, LDK-së, koalicionit AAK-PSD do të shqyrtohen nesër.

Kryetari i KQZ-së, Enis Halimi, tha se deri paraditen e sotme, gjithsej janë futur në sistemin e të dhënave 15 mijë aplikime për regjistrim.

“Deri mĂ« sot, nĂ« orĂ«n 10:30, gjithsejtĂ« janĂ« futur nĂ« sistemin e tĂ« dhĂ«nave 15, 200 aplikime pĂ«r regjistrim, tĂ« cilat i kemi pranuar pĂ«rmes e-mailave dhe faksit”, tha ai.

Drejtori i Zyrës për Regjistrim të Partive Politike, Yll Buleshkaj, ka thënë se kanë aplikuar për tu certifikuar 25 subjekte politike.

“Subjektet qĂ« kanĂ« aplikuar pĂ«r tu certifikuar janĂ« 25 subjekte politike ndĂ«rsa tek KQZ i rekomandojmĂ« pĂ«r certifikim 21 subjekte. Arsyeja pse nuk janĂ« katĂ«r subjekte Ă«shtĂ« se jemi nĂ« verifikim tĂ« tĂ« dhĂ«nave sepse kanĂ« numĂ«r tĂ« madh tĂ« kandidatĂ«ve. RekomandojmĂ« pĂ«r certifikim dy koalicione, mbesin edhe dy koalicione tjera. 18 subjekte politike mbesin edhe dy tjera dhe njĂ« kandidatĂ« i pavarur. KĂ«to si total i kanĂ« 685 kandidatĂ«â€, ka thĂ«nĂ« ai, raporton Ekonomia Online.

Me nĂ«ntĂ« vota ‘PRO’ Ă«shtĂ« aprovuar lista pĂ«r certifikim e kĂ«tyre partive dhe koalicioneve.

Ndërsa koalicionet që janë certifikuar janë koalicioni NISMA-AKR-PD, koalicioni SLOBODA.

Partitë politike janë LVV, KDPT, PREBK, IRDK, PDAK, SLS, GIG, NDS, PAI, PLE, PKS, JGP, PG, Srpska Lista, SDA, KNRP, PEK dhe një kandidat i pavarur Esmir Kasi. 

Image

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco