Pas paralajmërimeve vjen vendimi/ Kosova taksë 100% ndaj disa produkteve të Maqedonisë së Veriut

Pas paralajmërimeve vjen vendimi/ Kosova taksë 100% ndaj disa produkteve të Maqedonisë së Veriut

18:31, 16/08/2019

Kosova ka vendosur taksë 100% ndaj disa produkteve të Republikës së Maqedonisë.

Ministri i Ekonomisë së Kosovës, Endrit Shala shkruan se masa ka ardhur pas prej dy muajsh, Shkupi vendosi barriera doganore për rasatin e peshkut.

Ai thotë se reciprociteti është e vetmja rrugë që rajoni të ecë përpara.

Reagimi i plotë:

Që nga qershori i këtij viti kur produktit të Kosovës, rasatit të peshkut i janë vendosur barrierat tarifore nga ana e Republikës së Maqedonisë së Veriut kam qenë në kontakt me autoritetet e këtij shteti dhe kemi dërguar ankesa nëpërmes sekretariatit të CEFTA-së, por edhe letër personale ministrit të tyre të ekonomisë.

Dhe tashmë kanë kaluar dy muaj dhe nuk kemi asnjë përgjigje, prandaj jam i detyruar që në mbrojtje të interesit të Kosovës, biznesit kosovar dhe në mbrojtje të prodhimeve tona që të ndërmarr veprime të tjera ligjore, në bazë të ligjeve të Republikës së Kosovës.

Sot kam marr vendim që të vendos masa reciproke për produktet e Maqedonisë së Veriut që importohen në Kosovë dhe të ndalojë hyrjen e disa produkteve në mënyrë që të detyrojë shtetin e Maqedonisë së Veriut që të reflektojë dhe të ketë tretman të barabartë për produktet e Kosovës që hyjnë në atë shtet.

Reciprociteti, partneriteti dhe trajtimi i barabartë i prodhimeve kosovare gjatë eksportit në vendet e rajonit, është e vetmja rrugë me të cilën duhet të ecim përpara. Në rast se ky tretman do të vazhdojë ne do të marrim edhe hapa tjerë, jo vetëm ndaj këtij shteti por edhe shteteve tjera. Tashmë asnjë prodhim i Kosovës që eksportohet jashtë nuk do të ketë tretman të pabarabartë.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco