KFOR-i, i gatshëm të parandalojë çdo kërcënim

KFOR-i, i gatshëm të parandalojë çdo kërcënim

09:29, 13/03/2019

Ushtarët e KFOR-it që janë në Kosovë vazhdojnë me ushtrime të shumta për përmirësimin e shkathtësive të tyre në vende të ndryshme.  

Trupat e KFOR-it, vazhdojnë me ciklin e trajnimeve, me qëllim që të jenë të gatshëm të vendosen me shpejtësi në të gjithë Kosovën dhe për të parandaluar çdo kërcënim për një ambient të sigurt dhe të qetë.

Ushtarët mbajtën një trajnim për kontrollimin dhe përmirësimin e aftësive të tyre n vise malore, e të cilat ishin objektivat kryesore të ushtrimit të kryer nga Grupi i Betejës Shumëkombëshe Perëndim në Luginës së Rugovës.

Ekipet austriake, sllovene dhe amerikane janë trajnuar së bashku në një ambient malor.

Po ashtu është realizuar ehd enjë ushtrim tjetër në Komunën e Dragashit dhe  ku ishin ushtarët e e Grupitn të Betejës Shumëkombëshe  Perëndim, me helikopterë kroat. B.T

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment