Urime Kosovë, ushtria e paqes dhe e sigurisë sonë!

Urime Kosovë, ushtria e paqes dhe e sigurisë sonë!

Nga Jakup Krasniqi - 14/12/2018

Ushtria – kjo lindje e natyrshme e një shteti të lirë, të pavarur, sovran e demokratik

Rruga ishte e gjatë, e vështirë dhe e lavdishme. filli më i afërt i saj ishte 30 dhjetori i vitit 1991, kur Adem Jashari dhe formacioni i tij i armatosur ju tha policisë pushtuese: “Armët i kemi qitur krahut për t’ju luftuar e dëbuar nga kosova e jonë, e jo për t’ju dorëzuar si qyqarë”! nga atëherë deri me sot kanë kaluar 27 vjet, afër tre dhjetëvjetësha, ecëm ngadalë po sigurt do të thoshte populli ynë i urtë.

Deri këtu, kaluam janare e marse të acarta, prille e qershor verore, nëntor e dhjetorë dimëror, me plotë dhimbje e tragjedi prej më të dhimbshmeve për të ardhur të 14 dhjetori i 2018! kur kihen parasysh vitet që i kaluam, miqtë që i fituam në rrugëtimin tonë, krijimi i shtetit më të ri në europë, - lindja e sotshme është lindje e natyrshme!

Në çdo lindje të natyrshme, gëzimi është më i madh dhe më shpërthyes. prandaj, natyrshëm nga mendja dhe zemra del urimi për ushtrinë tonë!

Gëzimi dhe urimi ju shkon të gjithë atyre që në forma të ndryshme kontribuuan për ketë ditë! të gjithë kombit, të gjithë qytetarëve paqësor të republikës sonë!

Lavdia e nderimi për të gjithë brezat e rënë për ketë ditë!

Urime Kosovë, urime qytetarë të Kosovës – ushtria e sigurisë tuaj!

Ushtria jonë është - garancia e lirisë, e pavarësisë, e sovranitetit dhe e ardhmërisë se fëmijëve tanë! është garancia e paqes ne rajon!

Urimi shkon për të gjithë miqët tanë që na ndihmuan në ketë rrugëtim shekullor! Për SHBA-në, për NATO-n dhe BE-në!

Urime Kosovë – ushtria e paqes dhe e sigurisë sonë!

© SYRI.net

Lexo edhe

Komentet

Selman Dervishi-Mani,USA.refugjat luft nga Kosova-16/12/2018 23:19

PRAG LUFTA E DYTË BOTËRORE-VRAGË FUTA E NDYTË HOREKORE;NJË ISH KRYETAR
KOMUNE NË DRENICËN LEGJENDARE;ISHTE NË TELASHE TË MËDHA ME TERRORIZI-
MIN DHE LIKUIDIMIN DHE MASHTRIMIN O LASHTKRIMIN MBARË POPULL KOMBIN TONË
SHQIPTARË,VETËM PËR TË NA I GLLABËRUAR TERË TROJET MBARË SHQIPATRE;A,
NJË I VARFËR MATERIALË DHE PËR IDEALË;SA NJËRËZORE A BREZËHORE;CA E CA
HERË I IKTE BASHKËSHORTJA DHE,JA LENTË NË SHTËPI NJË QERRE FEMIJË;A,AI
HORI,I GJORI,VINTE TEK KRYETARI DHE KËRKONTE QE TË URDHËRONTE POLICINË
SERBË TË IA KTHEJNË BASHKËSHORTËN TEK SHTEPIA DHE TEK FËMIJA;A,KUR NJË
MOMEMNT GËRDITËT DHE TRONDITËT,NGA KJO LIGËSI-FLLIQËSI,DHE,PASI E KTHEN
GRUAN DHE BURRIN NË ZYRE TË KRYTARIT;DHE,PO U BËRTET E PISKET EDHE PO
I URDHËRON E KËSHILLON:SHIQO TI MOJ GRUA E POSHTËR,PSE IK PREJ BURRIT E
FEMIJËVE DHE,NE,DETYROHËMI ME POLICË SERBË TE TË KTHEJMË TEK FËMIJËT E
NË SHTËPI TË BURRIT TËNDË,SI DHE,EDHE TI,ÇFARË BURRI JE,QE TË IKË GRUAJA E
TI LENË NJË QERRË FËMIJËT NË SHTËPI,A,ME POLICË-XHANARË SERBË JU,DUKE JU
KTHYAR ME DHUNË TEK FËMJË O SHTËPI TUAJ;DONI TA MBANI JETËN TUAJ O,PËR
FAQE TË ZEZË,DUKE QESHË TERË SERBIA ME NE,SE SI SHQIPTARËVE PO U IKIN OH,
GRATË DHE PO UA LENË FËMIJËT JETIMA NEPËR SHTËPIA,HË,E MJERË SHQIPTARIA;
SE PAK KEMI PUNË NE,KRYTERËT TË I MBROJMË POPULLIN NGA TORTURRAT EDHE
MASAKRIMET,NGA RUSO-SERBO-JUGOSLLAVIZMI;SHIQO,NJË GRUA QË NUK MBANË
NJË BURRË TË KEQ AJO NUK ËSHT GRUA;SI DHE,NJË BURRË QË NUK MBANË NJË
GRUA TË KEQË AJO NUK ËSHTË GRUA,KAPNU PËRDORË,MOS E KTHENI KOKËN MË
PRAPA,SHKONI TEK SHTËPIA,TEK FËMIJA,DHE,KURRË MË MOS TË KEMI PËRÇARJE
AS PËRLRJE;POR,MBANI SHTAËPINË E FEMIJËT SI PRIND TË MIRË,DHE OUUU TË UA
SIGURONI FMIJËVE NJË JETË MË TË LUMUTUR DHE MË TË LIRË!!.
TË FALA NJË REFUGJAT LUFTË NGA KOSOVA-NEW JERCEY,USA.

Shto koment

Më të lexuarat
Denonco