Tre llojet e njerëzve që duhet t’i kemi në jetën tonë

Tre llojet e njerëzve që duhet t’i kemi në jetën tonë

11:15, 05/07/2022
A+ Aa A-

Marrëdhëniet me njerëzit e tjerë na formojnë, na ndërtojnë si personalitete, ndërtojnë karakterin tonë.

Të gjitha marrëdhëniet janë të ndryshme, por tre janë veçanërisht të veçanta – ja çfarë lloj njerëzish duhet të ketë secili prej nesh në jetën tonë:

Një shpirt binjak

Kur takoheni për herë të parë, do të ndjeni një ndjenjë të çuditshme afërsie, një ndjenjë e pashpjegueshme sikur e keni njohur më parë personin. Me të mund të jesh ti, vetvetja jote e vërtetë. Edhe nëse ndaheni, kur të takoheni sërish do të duket sikur asgjë nuk ka ndryshuar.

Një shpirt binjak mund të jetë një partner dashurie, por edhe një vëlla apo motër, prind, miku më i mirë. Të gjithë kanë shpirtin e tyre binjak. Nëse nuk e keni gjetur ende tuajën, dijeni se do të ndodhë në të ardhmen.

Pasqyrë e personit

Ky është një person që gjithmonë thotë të vërtetën, pa marrë parasysh çfarë. Ai është gjithmonë i sinqertë me ju. Mund të debatoni më shumë seç duhet, por kjo është për shkak se ju interesoheni sinqerisht për njëri-tjetrin. Ky lloj personi do t’ju vërë në dukje kur nuk silleni siç duhet, kur keni ndryshuar për keq, kur thoni diçka që nuk e keni në të vërtetë, kur punoni në dëmin tuaj…

Kujdestar

Psikologët theksojnë se çdo njeri në jetë duhet të ketë një kujdestar, pra një mësues dhe udhërrëfyes. Është një person që ju frymëzon, që ju inkurajon të jeni më të mirë.

Për disa, kujdestari mund të jetë një anëtar i familjes, për të tjerët, kujdestari mund të jetë në formën e një mësuesi, trajneri ose miku. Kur ta takoni, vlerësojeni si thesarin më të madh dhe ruajeni. Nëse nuk e keni gjetur ende, prisni, me siguri do të shfaqet.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco