Studimi: Baballarët janë më të vëmendshëm ndaj vajzave

Studimi: Baballarët janë më të vëmendshëm ndaj vajzave

13:39, 21/11/2021
A+ Aa A-

Baballarët janë figura të rëndësishme në jetën e fëmijëve të tyre. 

Por doli se ata u kushtojnë më shumë vëmendje vajzave të tyre dhe sjellja e tyre ndikohet nga gjinia e fëmijëve.

Një studim që përfshin 52 baballarë djemsh ose vajzash në periudhën nga një deri në dy vjet, doli në rezultate të papritura.

Studiuesit vëzhguan se si baballarët ndërvepruan me fëmijët e tyre dhe kryen imazhe me rezonancë magnetike të trurit të tyre. 

Ata zbuluan se gjinia e fëmijës ka një ndikim të drejtpërdrejtë në atë se si do të duket marrëdhënia e babait me fëmijën.

Baballarët reagojnë ndaj emocioneve

Baballarët reagojnë më shumë ndaj fytyrave të lumtura të vajzave të tyre.

Nga ana tjetër, baballarët e djemve reaguan më shumë ndaj shprehjeve neutrale të fytyrës.

Kjo mund të nënkuptojë se burrat që kanë vajza kënaqen duke parë lumturinë në fytyrat e fëmijëve të tyre më shumë sesa ata me djem.

Komunikimi

Baballarët flasin me fëmijët e tyre ndryshe. 

Me djemtë e tyre janë të përqendruar te arritjet, ndërsa në bashkëbisedimin me vajzat e tyre është vënë re se përfshijnë gjuhën e trupit dhe emocionet, ndaj përdorin gjuhën analitike.

Një komunikim i tillë mund të çojë në pakënaqësi me trupin e vajzave, por edhe të kontribuojë në suksesin e tyre akademik, transmeton Index.hr.

Kujdes

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, baballarët janë më të angazhuar dhe më të përgjegjshëm ndaj vajzave sesa djemve. 

Ata gjithashtu u kushtojnë më shumë vëmendje vajzave dhe pikëllimit të tyre.

Mund t'i ndihmojë vajzat të zhvillojnë më mirë ndjeshmërinë, por djemtë mund të bëhen të rritur të mbyllur emocionalisht.

Dashuria mbi gjithçka

Detajet dhe veprimet në dukje të vogla mund të kenë një ndikim të madh në të ardhmen e një fëmije.

Sigurisht, çdo prind zgjedh mënyrën se si do ta rrisë fëmijën e tij, por është e rëndësishme të mbani mend se gjinia nuk është gjithçka dhe se dashuria është shumë më e rëndësishme.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco