Të ndezësh Krishtëlindjen me ngjyrëne kuqe, ja disa modele fustanesh që propozojnë stilistët e njohur

Të ndezësh Krishtëlindjen me ngjyrëne kuqe, ja disa modele fustanesh që propozojnë stilistët e njohur

10:23, 24/12/2018

Ngjyra e kuqe është një ndër ngjyrat më të rëndësishme të simbolikës rituale.

Ajo është e para ndër ngjyrat e tjera, përderisa perceptohet e para edhe nga fëmijët.

Por cila është domethënia e kësaj ngjyre?

Në realitet, e kuqja ka kuptime të shumta, që lidhen me perceptimet që ne kemi për të.

Emri rubens (e kuqe) nga latinishtja për të parët tanë ishte edhe sinonim i “ngjyra e ngjyrave”: e kuqja për ta ishte ngjyra e cila tërhiqte menjëherë shikimin dhe identifikohej me jetën dhe vdekjen.  

Më tej, ngjyra e kuqe trajtohet si ngjyrë e shpirtit, epshit, dijenisë, mençurisë si dhe urtësisë ezoterike

 Dhe meqënëse pak orë na ndanjë nga Krishtlindjet, stilistë të njohur tregojnë disa modele fustanesh që të kesh një look Krishtlindjesh perfekt.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco