ONE Telecommunications forcon pozitën në treg

ONE Telecommunications forcon pozitën në treg

16:54, 26/11/2021
A+ Aa A-

Tregu i operatorëve celularë po fillon të ndryshojë duke rritur konkurrueshmërinë.

Mbështetur në të dhënat e Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP), rezulton se One Telecommunications po rritet ndjeshëm në treg duke arritur 41% të tregut, nga 37% që kishte në fund të vitit 2020.

E shprehur ndryshe, në fund të muajit shtator, ONE numëron 1.1 milion abonentë.

Të dhënat e fundit të Autoritetit të Komunikimeve Elektronike dhe Postare tregojnë se numri total i pajtimtarëve (karta sim) është rritur me 15.1% nga viti në vit dhe 8.6% krahasuar me 3 mujorin e fundit.

Numri i përdoruesve aktiv të telefonisë celulare për ONE ka 31.5% rritje nga viti në vit, dhe nga 3 mujori i kaluar ka 20.1% rritje.

Përdorimi i internetit për të gjithë industrinë është rritur me 96% nga viti në vit dhe 24.2% nga 3 mujori i fundit.

Ndryshimi i pronësisë mbi kompaninë ONE dy vjet më parë duket se i ka dhënë një gjallërim konkurrencës në tregun celular. Kjo u tregua edhe në rezultatet financiare të shpallura ku ONE ishte i vetmi operator që për vitin e kaluar arriti të përmirësonte rezultatin e vet financiar. Për vitin 2020, kompania raportoi një fitim në vlerën e 820 milionë lekëve, nga 285 milionë lekë fitim që kishte arritur për vitin 2019.

Image

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Kuku26/11/2021 19:57

Carin Carin, kompani qe sa del nga tirana te kap vetem nje vije vale...

Shto koment

Denonco