Jeni gjobitur jashtë Shqipërisë për shkak të Covid-19? DPT: Do rimbursoheni, ja dokumentet që iu duhen

Jeni gjobitur jashtë Shqipërisë për shkak të Covid-19? DPT: Do rimbursoheni, ja dokumentet që iu duhen

19:37, 31/08/2020

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve jep një lajm të mirë. DPT njofton se është miratuar rimbursimi i gjobave të vendosura nga autoritete të shteteve të huaja për shqiptarët, të cilët për shkak të mbylljes së kufijve, kanë tejkaluar afatin e qëndrimit në këto shtete, gjatë periudhës 10 Mars – 1 Qershor 2020.

Sipas njoftimit zyrtar, çdo individ, shtetas shqiptar, që është gjobitur në shtetet e huaja, për arsyen e mësipërme, duhet të disponojë:

mandatin e arkëtimit që vërteton kryerjen e pagesës së gjobës, të përkthyer dhe noterizuar,
formularin e vendosjes së gjobës nga policia kufitare;

vetëdeklarim për pëlqimin e individit për verifikimin e hyrje-daljeve të tij kufitare nga sistemi TIMS, sipas formatit të përcaktuar (sipas formatit bashkëlidhur njoftimit);
fotokopje të dokumentit të identifikimit të individit (pasaportë, kartë identiteti);
të dhënat individuale të llogarisë bankare në Lekë (emër banke dhe IBAN);
numër kontakti personal ose adresë email.
Dokumentet e mësipërme duhet të dorëzohen pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve, nëpërmjet shërbimit postar (apo në kutinë postare në DPT).

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve fton të gjithë individët e interesuar që, për të siguruar një rimbursim të shpejtë dhe brenda afatit, si dhe për të shmangur vonesat në këtë proces, të dorëzojnë dokumentacion të saktë sipas kërkesave të VKM nr.474, datë 15.06.2020.
Gjithashtu, për çdo pyetje apo paqartësi, mund të kontaktoni në numrin 0800 0002 (nga e Hëna në të Premte, orari: 08.30-17.00), si dhe mund të dërgoni email në adresën ankesa@tatime.gov.al.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco