Tatimet: Sot afati i fundit për ta paguar dividentin me 8%, nga nesër dyfishohet

Tatimet: Sot afati i fundit për ta paguar dividentin me 8%, nga nesër dyfishohet

08:11, 20/08/2019

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve njoftoi se tatimi mbi dividentin është në shkallën 8%, nëse pagesa kryhet brenda datës 20 gusht 2019.

Në zbatim të Ligjit "Për tatimin mbi të ardhurat", tatimi mbi dividentin për fitimet e pashpërndara të realizuara në vitin 2018, përfshirë rezervat dhe fitimet e kapitalizuara, është në shkallën 8%, nëse këtë pagesë e kryeni brenda datës 20 gusht 2019.

Po kështu, do të aplikohet shkalla tatimore 8% për fitimet e pashpërndara, të realizuara në vitet 2017 e më parë përfshirë, me kushtin që tatimi të paguhet brenda datës 30 shtator 2019;

Kujdes! Në rast se nuk zbatohen kushtet e mësipërme për vitet 2018 e më përpara, tatimpaguesi do të paguajë 15% tatim mbi dividentin.

 


 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco