Kursi zyrtar i këmbimit, e premte, 21 qershor 2019

Kursi zyrtar i këmbimit, e premte, 21 qershor 2019

08:07, 21/06/2019

Banka e Shqipërisë zbaton një regjim të lirë të kursit të këmbimit.

Vlera e lekut kundrejt valutave të huaja përcaktohet lirisht në tregun e këmbimit valutor. Luhatjet e kursit të këmbimit reflektojnë lëvizjen e lirë të mallrave e të kapitalit në shkëmbimet tregtare dhe financiare të Shqipërisë me partnerët e saj tregtarë.

Pa cenuar regjimin e një kursi të këmbimit të lirë, Banka e Shqipërisë mund të kryejë veprime në tregun valutor me objektiv përshtatjen e kursit të këmbimit me nivelin e përcaktuar nga faktorët bazë makroekonomike, shmangien e çrregullimeve dhe rritjen ose uljen e rezervës valutore.

Kursi i këmbimit sot, e premte, 21 qershor 2019.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco