Nga 7 janari, rregull i ri për automjete e përdorura në Shqipëri

Nga 7 janari, rregull i ri për automjete e përdorura në Shqipëri

15:59, 05/01/2019

Nga data 7 janar do të hyjnë në fuqi rregulla të reja për tregtarët e automjeteve të përdorura në Shqipëri.

Siç bëhet e ditur nga 7 janari i vitit 2019, Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimit të Transportit Rrugor do të kryejë procedurat e regjistrimit të automjetit të importuar bazuar në faturën/aktin e shitjes nga subjekti biznes i huaj, i njohur në atë shtet për shitje automjetesh.

‘Njohim përgjegjësinë e transaksionit nga eksportuesi. Jo më kontrata fiktive ekstra!’ njofton DPSHTRR.

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Daj Jaku05/01/2019 16:28

O ju krypsha trutë sepse ju janë tharrtuar. O banditë të poshtër të njerëzimit. Kush e shpiku këtë perlë, ndonjë nga këto ministret mendjendritura që zëvëndësuan ata derrat injorantë tip dhaskal Ahmetaj apo damixhan Gjiknurja). Shitja e automjeteve të përdorur në të gjithë Europën realizohet mbi 80% nga privatët me njeri tjetrin me deklarim para autoritetit të njohur nga vetë shteti. Ju doni me vjedh TVSh (taim mbi vlerën e shtuar) nga mjetet e përdorura? Por "harroni" që mjetet e përdorura kanë vlerë të pakësuar, pra duhet paguar TVP (tatim mbi vlerën e pakësuar), apo këta trutharët e rinj do shpikin edhe TVP? Çfarë tjetër do shpikni për të vjedhur këtë popull dhe për të ndihmuar Kastratët e këtij populli?

Shto koment

Denonco