Euro dhe Paundi në 'krizë', kursi i këmbimit 10 Gusht 2018

Euro dhe Paundi në 'krizë', kursi i këmbimit 10 Gusht 2018

08:04, 10/08/2018

Kursi i këmbimit të monedhave të huaja me lekun, sipas Bankës së Shqipërisë.

Vlera e lekut kundrejt valutave të huaja përcaktohet lirisht në tregun e këmbimit valutor.

Luhatjet e kursit të këmbimit reflektojnë lëvizjen e lirë të mallrave e të kapitalit në shkëmbimet tregtare dhe financiare të Shqipërisë me partnerët e saj tregtarë.

Pa cenuar regjimin e një kursi të këmbimit të lirë, Banka e Shqipërisë mund të kryejë veprime në tregun valutor me objektiv përshtatjen e kursit të këmbimit me nivelin e përcaktuar nga faktorët bazë makroekonomike, shmangien e çrregullimeve dhe rritjen ose uljen e rezervës valutore.

ImageImage

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Sirius10/08/2018 14:11

Kursi i kembimit ne Shqiperi nuk percaktohet nga tregu i lire, por nga manipulimi dhe korrupsioni i Bankes se Shqiprrise.

Shto koment