Projekti tronditës: Shkencëtarët amerikanë do ringjallin të vdekurit

Projekti tronditës: Shkencëtarët amerikanë do ringjallin të vdekurit

14:59, 20/09/2017

Nga një grup shkencëtarësh amerikanë, ka kohë që projekti “për të rikthyer në jetë” subjektet klinikisht të vdekur ka filluar të testohet. Duket si trauma e një filmi horror ose pjesë e fantashkencës, por gjithçka është e vërtetë.

Qeveria amerikane i ka dhënë aprovimin shoqërisë “Biotech Bioquark”,  për të përfshirë dhe mundësinë e rekrutimit (kuptohet me leje speciale të marrë nga familjet). Në projekt do të përfshihen 20 pacientë klinikisht të vdekur për shkak të një goditjeje cerebrale.

Për t’ia arritur, kërkuesit do të përdorin një terapi të përzierë, mes të cilave, rigjenerimin e trurit dhe injektimin e qelizave staminale.

Procesi i terapisë, nga stimulimi nervor te injektimi, do të zgjasë disa muaj. Gjatë kësaj periudhe, subjektet do të monitorohen përmes ekraneve cerebrale për të verifikuar shenjat e një “rigjenerimi” të mundshëm./SYRI.net/

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment