Kanadaja ka filluar zbatimin e Rezolutës për gjenocidin në Srebrenicë

Kanadaja ka filluar zbatimin e Rezolutës për gjenocidin në Srebrenicë

08:16, 11/06/2024
A+ Aa A-

Kryeministri i provincës kanadeze të New Brunswick, Blaine M. Higgs dhe kryetari i bashkisë së Halifax, Mike Savage, kryeqyteti i provincës kanadeze të Nova Scotia, lëshuan proklamata me rastin e 29-vjetorit të gjenocidit në Srebrenicë.

Ndër të tjera, kryeministri dhe kryebashkiaku iu referuan rezolutës së miratuar së fundmi të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara për shpalljen e 11 korrikut si Ditën Ndërkombëtare të Përkujtimit të Viktimave të Gjenocidit të Srebrenicës.

Në proklamata, kryeministri dhe kryetari i bashkisë iu referuan vendimeve të gjykatave ndërkombëtare për gjenocidin në Srebrenicë, dy rezoluta të Parlamentit kanadez për gjenocidin në Srebrenicë, theksimin e gjenocidit në Srebrenicë në Muzeun Kanadez për të Drejtat e Njeriut dhe Liritë dhe rezoluta e sapo miratuar e Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së për gjenocidin në Srebrenicë.

Ata ftuan qytetarët e tyre të bashkohen me kanadezët dhe veçanërisht viktimat e mbijetuara të gjenocidit të Srebrenicës që jetojnë në Kanada në përkujtimin e gjenocidit, duke kujtuar viktimat e gjenocidit dhe duke dënuar krimin më të madh pas Holokaustit në Evropë.

Drejtori i Institutit Kanadez të Kërkimit të Gjenocidit falënderoi kryeministrin dhe kryetarin e bashkisë dhe të gjithë qytetarët e provincës së New Brunswick dhe qytetit të Halifax për kontributin e tyre të vazhdueshëm në institucionalizimin e kulturës së përkujtimit të gjenocidit në Srebrenicë. Proklamatat tuaja u japin forcë të re atyre që duan që në vend të kulturës së gënjeshtrës, mohimit të së vërtetës dhe glorifikimit të kriminelëve të dënuar të luftës dhe revizionizmit t’i drejtohen një kulture të së vërtetës, kujtesës, drejtësisë në emër të besimit, dhembshurisë dhe ndjeshmërisë. për të forcuar kulturën kanadeze të kujtimit të gjenocidit në Srebrenicë.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco