“Pakti i AI” BE dhe Japonia të gati për bashkëpunim. Marrëveshja vuloset në 30 prill

“Pakti i AI” BE dhe Japonia të gati për bashkëpunim. Marrëveshja vuloset në 30 prill

15:31, 24/04/2024
A+ Aa A-

Bashkimi Evropian dhe Japonia do të shpallin një bashkëpunim midis zyrës së AI të BE-së dhe Institutit të Sigurisë së Japonisë në Këshillin e Partneritetit Dixhital BE-Japoni më 30 prill. -

Si hap i parë drejt ndërveprimit, kompanitë japoneze inkurajohen të marrin pjesë në Paktin e AI, të iniciuar nga Komisioni Evropian për të nxitur pajtueshmërinë e hershme për kompanitë mbi baza vullnetare me dispozitat kryesore të Aktit të AI përpara se të bëhet përgjithësisht i zbatueshëm, thuhet në procesverbal.

Akti i AI i BE-së, i cili rregullon sistemet e mësimit të makinerive bazuar në rrezikun që ato paraqesin, pritet të bëhet zyrtarisht ligj në qershor, kur qeveritë kombëtare të nënshkruajnë marrëveshjen.

Zyra e AI, një departament i brendshëm brenda Komisionit, do të mbikëqyrë rregullat për sistemet e AI për qëllime të përgjithshme dhe do të funksionojë si një organ qendror koordinues për politikën e AI në nivel të BE-së, duke koordinuar me departamentet e tjera të Komisionit, agjencitë e BE-së, kompanitë dhe 27 anëtarët e BE-së. shtetet. Ka filluar rekrutimi për disa role teknike.

Në Këshillin BE-Japoni, të dyja palët do të thonë se do të mbështesin të ashtuquajturin Procesi i AI-së së Hiroshimës, i krijuar nga G7 nën presidencën japoneze në maj 2023, me synimin për të promovuar AI të sigurt, të sigurt dhe të besueshëm. Ata planifikojnë të bëjnë një thirrje të përbashkët në takimin ministror të OECD që do të zhvillohet në Paris më 2-3 maj, për zbatimin e shpejtë të tij.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco