Kore e Jugut, numër rekord azilkërkuesish nga Rusia

Kore e Jugut, numër rekord azilkërkuesish nga Rusia

09:14, 25/02/2024
A+ Aa A-

Koreja e Jugut regjistroi një numër rekord të shtetasve rusë që kërkonin azil në vend në vitin 2023, sipas një raporti  të publikuar nga Shërbimi Korean i Emigracionit.

Një total prej 5,750 shtetasish rusë kërkuan azil në Korenë e Jugut në vitin 2023, një rritje pesëfish nga 1,038 që kishin kërkuar azil një vit më parë, shkruan CNN.

Rusët përbënin kombësinë më të madhe të 18,838 azilkërkuesve në Korenë e Jugut në vitin 2023, të ndjekur nga Kazakistani me 2,094, Kina 1,282, Malajzia 1,205, India 1,189, Mongolia 836 dhe Turqia me 564.

Kërkesat për azil në vitin 2023 ishin më të lartat për të paktën tetë vitet e fundit sipas të dhënave nga Shërbimi i Emigracionit, i cili është pjesë e Ministrisë së Drejtësisë.

Koreja e Jugut ka ligje të rrepta të imigracionit, të cilat përfshijnë kërkesat për azil. Nga viti 1994 deri në fund të vitit 2023, 103,760 persona aplikuan për statusin e refugjatit, nga të cilët vetëm 4,052 persona deri më tani janë njohur si refugjatë, sipas raportit të ministrisë.

Arsyeja më e zakonshme që aplikantët dhanë për mbrojtjen e azilit ishin përndjekja e bazuar në fe, e ndjekur nga persekutimi politik. Arsyet e tjera përfshinin diskriminimin për të qenë anëtar i një grupi të caktuar shoqëror, race ose kombësie.

Trendi ka vazhduar deri në fillim të vitit 2024, sipas shifrave të publikuara së fundmi.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco