A po rikthehet Papandreu si lider i së majtës?

A po rikthehet Papandreu si lider i së majtës?

13:38, 17/10/2021
A+ Aa A-

Mediat greke po hedhin hipotezën e rikthimit në jetë aktive politike të ish-kryeministrit Jorgos (George) Papandreu, duke marrë drejtimin e KINAL të grupimit të majtë politik në Greqi.

Lëvizja për Ndryshim, KINAL është një aleancë politike e qendrës së majtë në Greqi, e themeluar në Mars 2018. Ajo përfshin Lëvizjen Socialiste Panhelenike (PASOK) dhe Lëvizjen e Socialistëve Demokratikë (KIDISO), dhe më parë përfshinte Lumin dhe të Majtën Demokratike (DIMAR).

Prothema shkruan se në zbatim të asaj që z. Papandreu njoftoi të Shtunën dhe pasi u takua me sekretarin e partisë Manolis Christodoulakis dhe në mbrëmjen e së njëjtës ditë dhe bisedoi me disa kandidatë (Harry Kastanidis, Vassilis Kgeroglou sipas informacionit) ai do të ketë takime sot me pretenduesit e tjerë  me udhëheqësit, Andreas Loverdos, Nikos Androulakis dhe Paul Geroulanos dhe Paul Christidi.

Megjithëse askush nuk mund të jetë absolutisht i sigurt se cilat janë saktësisht aspiratat e ish -kryeministrit për momentin, përveç atyre që ka deklaruar nga ndjekësit e tij për të siguruar një rrjedhë të qetë të nesërmen, informacioni i fundit thotë se duhet të merret si e mirëqenë, se ai është duke eksploruar kushtet për të qenë kandidat dhe ndoshta ka zgjedhur të pretendojë të rimarrë rolin e liderit.

Ose ai do të bëjë çdo përpjekje për të qenë kandidat, pasi po i bëhet presion nga shumë zyrtarë partiakë dhe thjesht po eksploron fushën, duke kërkuar aleanca, por edhe duke synuar për të tërhequr disa kandidatë. Për shembull, duhet marrë si e mirëqenë, siç thonë zyrtarët me përvojë të partisë, që nëse z. Papandreu vendos të kandidojë për postin më 5 dhjetor, që Pavlos Geroulanos dhe Vassilis Kegeroglou ndoshta do të tërhiqen nga gara, dhe ndoshta Pavlos Christidis. Zoti Papandreu do të donte, thonë drejtuesit pranë ish -kryeministrit, që të kenë aleancë, përballë frontit të gjerë që dëshiron të krijojë Harry Kastanidis.

Papandreu do të takohet sot Andreas Loverdos, Nikos Androulakis të cilët nuk janë të gatshëm të kthehen dhe Pavlos Geroulanos dhe Pavlos Christidis - Simbolika e 18 tetorit

Që nga momenti kur George Papandreu vendosi të ndërmarrë një veprim dhe të përfshihet në betejën e udhëheqjes së Lëvizjes për Ndryshim, edhe pse fillimisht duke hetuar synimet e kandidatëve të deritanishëm dhe duke u shfaqur si garant i unitetit, ai automatikisht bëhet një çelës kryesor i zhvillimeve, nga i cili do të varet i gjithë skenari për zgjedhjen e udhëheqësit të ri.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco