Biden propozon një rritje të taksës për kompanitë dhe të pasurit

Biden propozon një rritje të taksës për kompanitë dhe të pasurit

13:02, 16/09/2021
A+ Aa A-

Një komitet kyç i Dhomës së Përfaqësuesve të SHBA ka miratuar faturat për rritjen e taksave për kompanitë dhe të pasurit për të ndihmuar në financimin e planit buxhetor të Presidentit Joe Biden prej 3.5 trilionë dollarësh.

Komiteti i Dhomës së Përfaqësuesve për Rishikimin e Buxhetit, në të cilin deputetët demokratë kanë shumicën, miratoi me shumicë votash pjesët e projektligjeve të buxhetit që lidhen me taksat.

Kjo përfshin rritjen e normës më të lartë të tatimit mbi të ardhurat nga 37 në 39.6 përqind dhe normën më të lartë të tatimit mbi të ardhurat e korporatave nga 21 në 26.5 përqind.

Sipas planit, norma e tatimit mbi fitimet kapitale do të rritet nga 20 në 25 për qind për amerikanët me të ardhura të tatueshme mbi 400,000 dollarë, me një shtesë prej 3 për qind mbi të ardhurat më të mëdha se 5 milionë dollarë.

Mendimi i komitetit është një rekomandim për drejtuesit e Dhomës së Përfaqësuesve dhe Senatit, ndërsa në javët e ardhshme ata do të punojnë në versionet përfundimtare të ligjeve për taksat dhe shpenzimet.

Demokratët, të cilët synojnë të miratojnë ligjin pa mbështetjen e ligjvënësve republikanë, nuk mund të përballojnë humbjen e më shumë se tre votave në Dhomën e Përfaqësuesve dhe as një votë të vetme në Senat.

Rritja e taksës është një propozim i pritshëm, duke pasur parasysh se gjatë krizës së koronës, qeveritë e Donald Trump dhe Joe Biden miratuan stimuj të mëdhenj fiskalë për të ndihmuar qytetarët të kapërcejnë krizën dhe të inkurajojnë rimëkëmbjen ekonomike.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco