AstraZeneca e prodhuar në Indi nuk njihet në disa vende të BE-së

AstraZeneca e prodhuar në Indi nuk njihet në disa vende të BE-së

13:56, 24/07/2021
A+ Aa A-

Vaksina AstraZeneca e prodhuar në Indi, nuk njihet në disa vende të Bashkimit Evropian, që do të thotë se ata që morën këtë variant të vaksinës nuk përjashtohen nga testi i detyrueshëm negativ për Covid-19 ose disa ditë karantinë pas hyrjes në ato shtete.

Vaksina quhet "covishield" dhe nuk ka marrë një leje nga Agjencia Evropiane e Barnave (EMA), sepse një leje e tillë as nuk është kërkuar.

EMA ka autorizuar më parë vaksinën Azrazenek të prodhuar në BE, e cila quhet "vaxzevria".

Të dy "covishield" dhe "vaxzevria" janë me përbërje identike, por prodhohen në vende të ndryshme.

Informacioni nga faqet zyrtare të disa vendeve evropiane tregon se ka edhe disa të tjerë që nuk ofrojnë përfitime udhëtimi për ata që vaksinohen me këtë pajisje mjekësore.

Për shembull, në faqen zyrtare të Qipros, midis vaksinave që vendi i njeh, nuk përmendet "covieshield" e AstraZenek, por vetëm "vaxzervia".

Përveç Qipros, Danimarka njeh vetëm vaksinat e aprovuara nga EMA, dhe i njëjti rast është me Lituaninë, por edhe me Maltën, e cila përndryshe njeh certifikatën jeshile serbe me një kod QR.

Secili vend i BE vendos në mënyrë të pavarur për kushtet për të hyrë në territorin e tij dhe secili përshkruan cilat vaksina i njeh.

Disa vende të BE-së, si dhe Norvegjia, kanë vendosur të mbajnë vetëm vaksina të aprovuara nga EMA, ndërsa të tjerët kanë përfshirë në listën e tyre vaksina që nuk janë të aprovuara nga EMA, por kanë marrë miratim nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, që do të thotë "covishield" “

Vendimi i disa vendeve për të njohur vetëm vaksinat e aprovuara nga EMA ka krijuar potencialisht një problem për banorët e Indisë, të cilët u vaksinuan me vaksinën "covishield", por edhe për Britaninë e Madhe, ku, sipas shtypit anglez, pesë milion doza të kësaj vaksine janë dhënë.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco