Romë/ Përdornin të miturit për të vjedhur, hidhet dritë mbi një grup të vërtetë kriminal

Romë/ Përdornin të miturit për të vjedhur, hidhet dritë mbi një grup të vërtetë kriminal

09:49, 10/03/2021
A+ Aa A-

Ata përdornin të miturit për të vjedhur turistat dhe qytetarët: për këtë arsye karabinierët kanë arrestuan 29 persona në veprën e kryerjes së një krimi në Romë ndërsa 64 janë nën hetim. 

54 të mitur, midis moshës 11 dhe 17 vjeç, që nuk kishin familje janë arrestuar gjithashtu. 

Gjashtë të mitur u raportuan për vërtetim të rremë të identitetit personal.

Krimet që u ngarkohen të dyshuarve, për arsye të ndryshme, janë shoqatë kriminale që synon kryerjen e vjedhjeve të rënda, përcaktimin e krimit të një personi jo-atribues, marrjen e mallrave të vjedhura, përdorimin mashtrues të kartave të pagesës, vërtetimet e rreme të identitetit personal.

Hetimet rezultuan nga analiza e vjedhjeve të shumta, veçanërisht të kuletave dhe celularëve në butikët e qendrës ose në metro, të kryera nga banda të vërteta fëmijësh, të kombësisë rumune, kryesisht të mitur nën moshën 14 vjeç.

Profesionalizmi me të cilin gjërat e vlefshme u vodhën nga viktimat e padyshimta (përfshirë turistët e huaj) dhe metoda e konsoliduar e sigurimit të informacionit të përgjithshëm të rremë për t'u përpjekur të pretendonin të ishin të mitur nën moshën 14 vjeç bëri që karabinierët të përqendroheshin në rrjetin e shfrytëzuesve, të cilët pas këtyre të rinjtë dhe xhepat e rafinuar mblidhnin fitime të mëdha duke mbështetur financiarisht familje të tëra.

Hetimet, me përgjime dhe shërbime ndjekje të gjata në qendrën historike të Romës, në sheshet dhe monumentet më përfaqësuese, bënë të mundur të konstatohet se ishin prindërit dhe të afërmit më të ngushtë  që i shfrytëzuan ata, duke dërguar ata çdo ditë midis Piazza di Spagna, Piazza del Popolo dhe Colosseum për të 'pastruar' xhepat e viktimave të shumta, duke i larguar ata gjithashtu dhe nga shkolla.

Karabinierët e San Lorenzo të Romës në stacionin Lucina identifikuan rolet e të dyshuarve të ndryshëm, nga rekrutuesit te ata që mblidhnin paratë, zbuluan një kanal marrjeje për sendet e vjedhura dhe metodat e ndarjes së të ardhurave. 

Gjatë aktivitetit, shuma të mëdha parash u rikuperuan, përfshirë në monedha të huaja.

Gjitashtu u hodh dritë mbi një grup të vërtetë kriminal, të përbërë nga familje me kombësi rumune të etnisë rome, të gjitha të lidhura nga farefisi, të vendosur në bregdetin romak, kryesisht në Komunën e Anzio në Lavinio.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco