Britani/Pandemia shtyn operacionet deri në dy vjet

Britani/Pandemia shtyn operacionet deri në dy vjet

12:23, 30/06/2020

Britanikët mund të presin deri në dy vjet për trajtimet mjekësore të planifikuar për muaj më parë për shkak të rregullave të kontrollit ndaj COVID-19.

Pothuajse gjysma e specialistëve të zemrës, stomakut, etj, do të punojnë në nivele të reduktuara për 12 muajt që vijnë, sipas ‘Royal College of Physicians’.

Operacionet jo-emergjente janë vënë në pauzë prej 3 muajsh tashmë dhe vetëm tani po fillojnë të riplanifikohen.

Mjekët po kryejnë më pak procedura për shkak të kohës që duhet për sterilizimin e pajisjeve.

Më pak pacientë lejohen në dhoma pritje, kështu që shumë takime janë anulluar.

Shumë operacione mund të shtyhen deri në 2 vjet, shkruan Daily Mail.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Tags

Komentet

Shto koment

Denonco