Trump ndërpret marrëdhënien e SHBA me OBSH

Trump ndërpret marrëdhënien e SHBA me OBSH

21:27, 29/05/2020

Të premten, presidenti Trump njoftoi se SHBA-ja po "përfundon" marrëdhëniet e saj me Organizatën Botërore të Shëndetësisë (WHO) për dështimin e saj për të miratuar reforma përballë shqetësimeve të SHBA-së për trajtimin e saj të pandemisë së koronavirusit dhe paragjykimin e saj pro-Kinës.

"Për shkak se ata nuk kanë arritur të bëjnë reformat e kërkuara dhe shumë të nevojshme, ne sot do të përfundojmë marrëdhëniet tona me Organizatën Botërore të Shëndetit, si dhe riorjentimin e atyre fondeve në të gjithë botën, duke merituar nevoja urgjente globale të shëndetit publik," tha Trump në një konferencë për shtyp.

Në konferencën për shtyp, Trump u përqëndrua kryesisht në Kinë në lidhje me sjelljen e saj në një numër frontesh përfshirë tregtinë, koronavirusin dhe hyrjet e tij në Hong Kong.

Trump ngriu fondet e SHBA-së për OBSH këtë muaj dhe kërcënoi se do ta bëjë atë të përhershëm nëse organizata nuk do të miratojë reformat.

SHBA kishte qenë kontribuesi më i lartë i agjencisë me gati 450 milion dollarë në vit.

Ndërkohë Kina paguan më pak se 50 milion dollarë në vit - por kohët e fundit kishte njoftuar një injeksion të fondeve prej 2 miliardë dollarësh.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco