Belgjika ndihmon të pastrehët të përballen me bllokimin nga koronavirusi

Belgjika ndihmon të pastrehët të përballen me bllokimin nga koronavirusi

20:38, 25/03/2020

Një strehë e kryqit të kuq, e ngritur në një bllok zyrash të braktisura në Bruksel ,po ndihmon të pastrehët e qytetit të përballojnë bllokimin e Belgjikës, e cila ndodhet në luftë me koronavirusin, megjithëse disa prej tyre në rrugë janë të kujdesshëm.  

Ndërsa qeveritë në të gjithë botën urdhërojnë qytetarët të qëndrojnë në shtëpi dhe të shmangin ndërveprimet shoqërore, të pastrehët janë gjendur në një vend veçanërisht të prekshëm, raporton Reuters.  

Për 4000 personat që flenë keq në Bruksel, kushtet sanitare janë përkeqësuar pasi kriza e koronavirusit ka parë shumë tualete publike të mbyllura, ndërsa vetë-izolimi është gati-i pamundur për ata që zhvillojnë simptoma.  

Streha e përkohshme e të pastrehëve zakonisht është e hapur vetëm për muajt e dimrit.  

Ndërsa disa të tjerë janë mbyllur për shkak të pandemisë, ajo mbetet e hapur dhe ka rreth 250 njerëz që qëndrojnë për t'u pajtuar me bllokimin e shkaktuar nga koronavirusi.  

Belgjika ka raportuar 4,937 raste me koronavirus dhe 178 vdekje.  

 

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco