Lufta ndaj koronavirusit/ Samiti i Romës firmos dokumentin me 6 pika

Lufta ndaj koronavirusit/ Samiti i Romës firmos dokumentin me 6 pika

20:00, 25/02/2020

Për të analizuar situatën mbi përhapjen e koronavirusit në rajonin që përfshijnë territoret e tyre, ministrat e Shëndetit të vendeve si Itali, Austri, Kroaci, Francë, Slloveni, Zvicër, San Marino e Gjermani, u mblodh në Romë në praninë e Komisioneres Europiane për Shëndetin, Stella Kyriakides.

Ministrant kanë firmosur një dokument të përbashkët me 6 pika ku ndër më të rëndësishmit është vendimi i tyre për t'i mbajtur hapur kufijtë duke e konsideruar të gabuar mbylljen e tyre në këtë moment.

Ministrat pjesmarrës në Samitin e Romës kanë përshëndetur Italinë për mënyrën e përballimit deri më sot të emergjencës së koronavirus.

Në këtë samit, ministrat e shëndëtësisë kërkuan një shpërndarje të standartizuar të informacionit si për ekspertët e mjekësisë ashtu dhe për publikun.

6 konkluzionet e Summit të Romës 25 shkurt 2020.

1 - Të mbajnë hapur kufijve. Mbylljes e tyre si të ishte jo proporzionale e pa efikasitet .

2- shpërndarja e standartizimi i informacioneve për për udhëtarët që vijnë nga zonat me rrezik apo që udhëtojnë drejt tyre.

3- shpërndarja e informacioneve mjekësore e epidemike

4- standartizimi informacioneve për profesionistët e për publikun.mbi masat e adoptuara.

5- Video konferenca të rregullta mes ekspertëve të lartë e në nivel ministeriale.

6- Mos anullimi i manifestimeve dhe evente por vlerësimi i tyre rast për rast.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco