Gjermanët lëshojnë alarmin, pas ‘Shtetit Islamik’ kalifat cyber-virtual?

Gjermanët lëshojnë alarmin, pas ‘Shtetit Islamik’ kalifat cyber-virtual?

11:32, 15/04/2019

Shërbimi Federal i Mbrojtjes Kushtetuese në Gjermani paralajmëron për të mos nënvleftësuar milicët terroristë të IS-it pas humbjes ushtarake në Siri. Milicët i nxisin tani përkrahësit sidomos në internet.

"Në çështjen e IS nuk mund të hiqet paralajmërimi", thotë presidenti i Shërbimit Federal të Mbrojtjes Kushtetuese, Thomas Haldenwang për gazetën „Welt am Sonntag". I ashtuquajturi grupi i milicëve terroristë „Shteti Islamik" ekziston ende, me vështrim nga Europa „sidomos në drejtim të një kalifati cyber-virtual, që nxit përkrahësit për atentate terroriste dhe komandon aty ende përkrahësit për atentate të tilla."

Numri i atyre që kjo zyrë federale i kategorizon si islamistë radikalë është rritur në vitin e kaluar në 300 vetë. „Ne llogarisim në Gjermani me rreth 2240 persona si potencial rreziku terrorist islamist. Ata mund të bëjnë në çdo kohë atentate apo të mbështesin një të tillë", shprehet Haldewang.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco