Zgjidhet drejtoresha e re e Teatrit të Operas dhe Baletit

Zgjidhet drejtoresha e re e Teatrit të Operas dhe Baletit

17:41, 22/06/2022
A+ Aa A-

Abigela Voshtina zgjidhet drejtoresha e re e Teatrit të Operas dhe Baletit.

Shtatë kandidatët për drejtimin e operas, Zana Çela, Josif Gjipali, Adela Muçollari, Abigela Voshtina, Kleanthi Gjika, Tomorr Kokona dhe Arben Skënderi, dolën para komisionit për të prezantuar platformat menaxheriale më 7 qershor.

Sot, komisioni vendosi të zgjedhë Voshtinën në krye të institucionit, duke zëvendësuar Zana Çelën.

Voshtina ka qenë për 8 vite drejtoreshë Artistike e Operas, që në kohën kur në krye të saj ishte Ilir Kerni.

LIRIMIN DHE EMËRIMIN NË DETYRË TË DREJTORIT TË PËRGJITHSHËM TË TEATRIT KOMBËTAR TË OPERËS, BALETIT DHE ANSAMBLIT POPULLOR

Në mbështetje të pikës 2, të nenit 100, të Kushtetutës, e të pikës 3, të nenit 9, të ligjit nr.10352, datë 18.11.2010, “Për artin dhe kulturën”, të ndryshuar, me propozimin e ministrit të Kulturës, Këshilli i Ministrave

VENDOSI:

1. Znj. Zana Çela, drejtor i Përgjithshëm i Teatrit Kombëtar të Operës, Baletit dhe Ansamblit Popullor, lirohet nga kjo detyrë.

2. Znj. Abigeila Voshtina emërohet drejtor i Përgjithshëm i Teatrit Kombëtar të Operës, Baletit dhe Ansamblit Popullor.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë dhe botohet në “Fletoren zyrtare”.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco