Myzeqe 1928, ekipi i matjeve në terren për hartat topografike

Myzeqe 1928, ekipi i matjeve në terren për hartat topografike

09:45, 15/09/2019

Myzeqe, 1928. Ekipi i matjeve në terren, për krijimin e hartave të detajuara topografike të Myzeqesë.

I pari në rresht, mban çantën me dokumentat e topografit.

I dyti dhe i pesti mbajnë latën (zanatcijtë e dijnë ç’është).

I treti është asistenti i topografit, qe duket edhe nga veshja allafrënga.

I katërti është mbartësi si i instrumentit. Nuk ishte e lehtë të transportoje instrumentin me gjithë stativ, përmes baltrave.

Po topografi? Eshtë ai që po shkrep foton. Pavarësisht varfërisë, qëndrimi i grupit shpreh devocion dhe përgjegjshmëri për punën që bëjnë.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco