120 vjetori i lindjes së Hemingway, 10 thëniet e mençura nga gjeniu i letrave

120 vjetori i lindjes së Hemingway, 10 thëniet e mençura nga gjeniu i letrave

09:51, 21/07/2019

Për të festuar përvjetorin e 120-të të lindjes së këtij autori të jashtëzakonshëm, ne kemi përpiluar 10 citime të famshme të Hemingway që do t'ju hipnotizojnë me magjinë e tyre:

1. "Nuk ka asnjë mik më besnik se një libër”.

2. "Nuk është e vështirë të shkruash. Mjafton të uleni përballë një makine shkrimi dhe të ‘kulloni gjak’".

3. "Gjëja më e dhimbshme është humbja e vetes kur dashuron shumë dikë tjetër, dhe duke harruar kështu se edhe ju jeni të veçantë".

4. "Nuk ka asgjë fisnike në të qenit superior ndaj dikujt tjetër; fisnikëria e vërtetë qëndron në superioritetin ndaj vetes suaj".

5. “Jeta e çdo njeriu përfundon në të njëjtën mënyrë. Janë vetëm detajet se si dikush e ka jetuar jetën dhe se si ka vdekur që na dallojnë nga njëri-tjetri.”

6.  “Të gjithë librat e mirë kanë një gjë të përbashkët: Ngjarjet e tyre janë më të vërteta, sesa nëse do të kishin ndodhur realisht”.

7.  “E sotmja është vetëm një ditë nga të gjitha ditët që do të vijnë në vazhdim. Por, ajo që do të ndodhë në të gjitha ditët e tjera që do të vijnë, mund të varet ajo që do të bëni sot”.

8. “Guximi është lavdi nën presion”.

9. “E sotmja është vetëm një ditë nga të gjitha ditët që do të vijnë në vazhdim. Por, ajo që do të ndodhë në të gjitha ditët e tjera që do të vijnë, mund të varet ajo që do të bëni sot”.

10. “Nëse një shkrimtar di mjaftueshëm në lidhje me atë që po shkruan, ai mund të evitojë atë që di. Dinjiteti i lëvizjes së një ajsbergu qëndron vetëm në faktin se një e nënta e tij është mbi ujë“.f.h/SYRI.NET/

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco