Nimfeu i Apolonisë

Nimfeu i Apolonisë

10:46, 02/07/2019

Nimfeu i Apolonisë, monumenti më i madh i qytetit antik të Apolonisë, me një sipërfaqe prej 1500 m2.

Ai datohet në mesin e shek. III para Kr. dhe kishte një funksion hidrik, mblidhte gjithë ujërat që vinin nga pjesa e sipërme e agorasë.

Pra, Nimfeu ishte një fontan - cisternë uji publike, edhe grumbullonte ujë, por edhe shfrytëzonte burime të vogla nënujore, duke i shërbyer gjithë qytetit.
Nimfeu është një nga monumentet unikale që Apolonia disponon.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment

Denonco