Të fundit të dënuar të revoltës së Spaçit dhe historia e njërit prej tyre I burgosuri Ferit Abullari. Foto e kohës së burgimit

Të fundit të dënuar të revoltës së Spaçit dhe historia e njërit prej tyre

08:41, 21/05/2018 Nga Kastriot Dervishi

Në fund të korrikut 1973 u dha dënimi për grupin e fundit të protagonistëve të revoltës së Spaçit.

Gjykata Popullore e Rrethit të Mirditës e përbërë nga Filip Lako, me ndihmësgjyqtarë Pjetër Nikolli dhe Nikoll Gjoni, në praninë e prokurorit Zef Deda vendimin nr.39, datë 25.7.1973, gjykata dha këto dënime me burgim, konfiskim pasurie e heqje të së drejtës zgjedhore:

Me 16 vjet:  Xhemal Bali

Me 15 vjet:  Gjeto Kadeli, Sotiraq Simaku

Me 13 vjet:  Bardhyl Fejzullari

Me 12 vjet:  Ferit Avdullari, Hysen Xhani

Me 15 vjet:  Napolon Koleci

Në këtë grup është edhe Ferit Abdullari nga Lini i Pogradecit. I dënuar disa herë nga regjimi komunist, ai doli nga burgu më 1.9.1988 dhe përfundoi në azilin e plqeve në Kavajë.

© SYRI.net

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment