'Shqipëria dhe Bullgaria duan ta ndajnë Maqedoninë, ja plani!'

'Shqipëria dhe Bullgaria duan ta ndajnë Maqedoninë, ja plani!'

10:26, 21/04/2017

Drejtori i Institutit për Studime Evropiane në Beograd, Stefan Gajiç thekson se ka plan mes bullgarëve dhe shqiptarëve për ta ndarë Maqedoninë. Ai këtë skenar e lidh me vizitën në rajon të Karl Bild, që është njohës i mirë i Ballkan dhe kryesues i Këshillit Evropian për politika të jashtme, një institut këshilldhënës i BE-së, për të hartuar politikat e jashtme.

Sipas ekspertit serb, ky plan nuk përjashtohet dhe se është në interes edhe të qarqeve të tjera apo fuqive të mëdha, që siç thuhet kanë në dorë shqiptarët. Plani përmend edhe përplasjet e politikave proruse në Maqedoni e Bullgari dhe politikave proamerikane në këto dy vende, por edhe në Shqipëri. (INA)

Lexo edhe:

Komentet

Shto koment